maandag 26 oktober 2015

Chinese speculaasbrokken

Je hebt het vast wel eens gehad; Een baaldag. Vrijdag had ik er eentje. Zo'n klassieke baaldag, waarin alles gaat zoals het niet moet gaan. En in de startblokken voor een gevecht met een stevige griep. Om ongelukken te voorkomen ben ik maar naar huis gegaan. Maar als ondernemer doe je daar natuurlijk niet niets.. Je moet op zo'n dag alleen iets doen wat niet heel erg mis kan gaan.
Dus wat doe je dan?

Koekjes bakken!

Maar op een baaldag bak je natuurlijk niet zomaar een koekje; Tegen een baaldag helpen alleen de allermooiste koekjes!



Voor deze oog- én tongstrelende koekjes gebruiken wij de maankoekjesmal die je hier kunt kopen.

En omdat Sinterklaas weer bijna in aantocht is hebben we dit keer niet een gewoon koekjesrecept gebruikt, maar een recept voor speculaasbrokken. Bij nader inzien is een recept voor speculaaskoekjes misschien nog beter omdat dat deeg wat fijner van structuur is...

Hoe gebruik je de mal?
Voor je het deeg in de mal duwt bestrooi je deze licht met bloem. Als het deeg in de mal zit, snij je deze glad af met een mes, en dan keer je de mal om. Je houdt hem iets schuin en slaat met de mal op een snijplank. (echt een aanrader als je je even uit moet leven) Het deeg valt er dan uit in de vorm van het houtsnijwerk in de mal, en je legt je rauwe koekje vervolgens op een bakplaat en je herhaalt dit tot je deeg op is.

Chinese speculaasbrokken, Houtkoorts loves fusion!
En jij?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten